Зарегистрирован: 31.01.2006 Сообщения: 13870 Откуда: Кировоград, Украина
Обнаружил небольшой баг. На одном из компьютеров Denix запустился, но при входе в систему попросил ввести имя пользователя и пароль. Такого быть не должно, но если все-таки произойдет, то имя пользователя den, пароль denix....
Вчора пробував увечері, в режимі LiveCD на моїй старій залізяці не пішов, точніше пішов, але останнє, що я побачив: Checking battery state (OK) і через хвилину після цього диск у приводі перестав крутитись, я чекав хвилин 10 і зробив ресет. Мабуть памяті йому мало (у мене 256Мб), а все запаковано в один файл...
Інстал пішов нормально. Правда, закінчило ставити десь о пів-на першу ночі, то я після цього тільки загрузив систему і виключив. Навіть не дивився ні на що. Сьогодні як буде час, то гляну. Але навіть у версії 0.5 система мені сподобалась, вчора навіть диск 2.0 з образа на лінуксі писав. Жінка потроху звикає по форумах лазити на лінуксі. Так що для переходу на лінукс повністю не так вже багато і треба. Зараз на компі стоїть ХР і два Денікса - 0.5 і 2.0, будемо тестувати...
Jeder, Ви робите лінукс для старих машин? Де можна викачати останню версію дистрибутива і яка конфігурація заліза для нормальної офісної роботи без тормозів? Чи поки існує одна версія? _________________ Per aspera ad astra
alex_koa, да вот смотрю мне самому больше нравилась версия 1.1, чем 2.0. Ну ничего, буду доводить до ума вторую версию. Сам вчера на ноуте выловил несколько глюков. Сделаю версию для 64-биток, а потом исправлю глюки в версии для 386. Спасибо за тест
Обнаружил небольшой баг. На одном из компьютеров Denix запустился, но при входе в систему попросил ввести имя пользователя и пароль. Такого быть не должно, но если все-таки произойдет, то имя пользователя den, пароль denix....
Это не поборишь.
Там что-то с аутентификацией, если он не успевает или не может считать с диска данные, что надо логиниться автоматом, то просит пароль.
alex_koa,
Цитата:
Jeder, Ви робите лінукс для старих машин? Де можна викачати останню версію дистрибутива і яка конфігурація заліза для нормальної офісної роботи без тормозів? Чи поки існує одна версія?
Системные требования такие:
Процессор - типа Pentium II 500MHz,
ОЗУ - 128Mb (дистрибутиву для нормальной работы нужно 110Mb, можно оптимизировать, тогда - около 80Mb),
Жёсткий диск - 3Gb (при этом 2,4Gb будет занято дистрибутивом и файлом подкачки)
Видеокарта - Vanta TNT2 16Mb
Den, я нічого не можу сказати про версію 1.1, так як не тестував її. А менюшка знизу (2.0), як у вінді, багатьом звична буде (хоча мені різниці нема).
Jeder, якраз такого типу і треба (навіть можна було б і 400Мгц), слабих компів зараз немало, навіть у мене на роботі, а от щось толкове (і безплатне) туди поставити проблема. Є компи з Він Лінолеум (мілленіум), - більш глючної системи не бачив (зате ліцензійна), 95 і то стабільніша... Ссилки вже знайшов. Буду скачувати і пробувати... _________________ Per aspera ad astra
Den, спасибо за работу, но тут есть пару замеченых багов
1) Центр управления GNO_N_E))
2) Попробовал сделать исчезающую панель. Появилось два знака меню, после перезагрузки остался один значок меню, но аплеты на панели поменялись местами.
Den, я нічого не можу сказати про версію 1.1, так як не тестував її. А менюшка знизу (2.0), як у вінді, багатьом звична буде (хоча мені різниці нема).
Это он 100% у меня подсмотрел
Цитата:
Jeder, якраз такого типу і треба (навіть можна було б і 400Мгц), слабих компів зараз немало, навіть у мене на роботі, а от щось толкове (і безплатне) туди поставити проблема. Є компи з Він Лінолеум (мілленіум), - більш глючної системи не бачив (зате ліцензійна), 95 і то стабільніша...
Вот я потому и делаю линукс, который был бы не требователен к ресурсам и отлично работал на любой конфигурации.
Т.к. у меня вполне конкретная цель - довести его до уровня ОС замены винды, чтобы чайник садился за мой линукс и не видел разницы между ним и виндой.
Поэтому я делаю упор на красивость, допиленность, безглючность, и низкое потребление ресурсов, а не напихивание софта
У меня уже папка с модификациями и изменениями 120 мегабайт весит - вот скока глюков и косяков в оригинальной бубунте.
Последнее время у меня вообще скалдывается такое ощущение, что Убунту (да и другие линухи) один человек делает, причём в свободное от основной работы, или учёбы время.
А мож это сам Шаттлворт его делает! Типа как хобби. На досуге компилит
А русские линуксы только и могут, что паразитировать, потому у интернет планктона такое отношение к русским линуксам, т.к. факт, что ничего нового они не принесут, а ещё одним глючным детищем станет больше.
Вчора увечері трохи поюзав (недовго, бо не було часу багато) версію 2.0, помітив такі нюанси:
1. В цілому непоганий інтерфейс, працює навіть трохи швидше від 0.5, меню схоже на віндовське, але кнопка "викл" незвично справа на меню, ніяк не можу перевчитись, у версії 0,5 з її меню це було трохи простіше, а тут так на вінду схоже, що автоматично рука тягнеться до кнопок меню, а там трохи не так...але то діло вкуса.
2. При інсталяції я прописував свого користувача і задавав для нього пароль. Після інсталяції система загрузилась під користувачем Den без запиту пароля, сесію завершив, спробував зайти під користувачем, якого вводив при інсталяції - не зміг, потім додивився, що цього аккаунта в системі чомусь немає, відповідно, при інсталяції треба або опустити пункт введення користувача, або допрацювати його, щоб він реально вводився.
3.Розширення екрану на моїй відеокарті Nvidia так, як і у 0,5 версії 800*600/60Гц... Коли захожу в меню пропрієтарних драйверів, то мені каже, що сторонніх драйверів немає. Я, правда, вже скачав з сайта Nvidia дрова під лінукс до своєї моделі відяхи, але при спробі їх встановити система заругалась, що це треба робити при зупинених іксах, а я щось не доганяю, якою командою зупиняти Хсервер (якою стартувати - знаю, а зупиняти - читав колись, але забув), а часу вичитувати не було, тож лишив цю затію на потім.
4. Синаптик показує менше пакетів, ніж у 0,5 версії і вдобавок не всі пакети вдалось обновити з репозитарію, з 35 пакетів стянулось тільки 26 (хоча, може, то проблеми з репозитарієм були які...) Канал у мене 2Мбіт, працює нормально, так що помилки скачування виключаються.
Більше поки нічого сказати не можу... буде час, то ще подивлюсь, а то зараз на роботі, а приходжу з роботи - за малим треба дивитись, а вільний час появляється вже пізно під вечір і то не завжди. _________________ Per aspera ad astra
Цитата:
1. В цілому непоганий інтерфейс, працює навіть трохи швидше від 0.5, меню схоже на віндовське, але кнопка "викл" незвично справа на меню, ніяк не можу перевчитись, у версії 0,5 з її меню це було трохи простіше, а тут так на вінду схоже, що автоматично рука тягнеться до кнопок меню, а там трохи не так...але то діло вкуса.
Так и задумывалось, чтоб и было похоже и были отличия. Сначала хотел вообще менюшку в стиле висты сделать, но потом понял, что заплюют )))
Цитата:
2. При інсталяції я прописував свого користувача і задавав для нього пароль. Після інсталяції система загрузилась під користувачем Den без запиту пароля, сесію завершив, спробував зайти під користувачем, якого вводив при інсталяції - не зміг, потім додивився, що цього аккаунта в системі чомусь немає, відповідно, при інсталяції треба або опустити пункт введення користувача, або допрацювати його, щоб він реально вводився.
Вот с этим буду разбираться
Цитата:
4. Синаптик показує менше пакетів, ніж у 0,5 версії і вдобавок не всі пакети вдалось обновити з репозитарію, з 35 пакетів стянулось тільки 26 (хоча, може, то проблеми з репозитарієм були які...) Канал у мене 2Мбіт, працює нормально, так що помилки скачування виключаються.
Это были проблемы с репо - все ринулись после установки 9.04 качать пакеты )) А Denix 2.0 тоже использует репо 9.04
Спасибо! от всех моих клиентов и друзей.
Единственное у нас проблемы с 3G-модемом Huavey-160,Мегафон.
Он сам прописывается, ставятся все настройки-прекрасно и правильно, а работать не хотит. На Xandrox(Ubunta)нормально.
P.S. DENIX 2-Поставили на 86 компов, летаем!!!!!!!